28 november 2014 - Lennard Villafuerte

Naam: Lennard Villafuerte
Sport: Trampolinespringen
Functie: Coach trampolinespringen
Woonplaats: ‘s-Hertogenbosch
Leeftijd: 39
Hobby’s: Naar sport kijken, reizen en uiteten gaan.
Belangrijkste prestatie als trainer: Het behalen van de Olympische Spelen met een trampolinespringer.

Wat zijn jouw doelstellingen voor komend jaar?
Ik ga me komend jaar vooral focussen op de jeugd. Met de jeugd wil ik graag het hoogste niveau behalen en presteren op het Nederlands Kampioenschap.

Op welke manier worden je sporters door het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch ondersteund?
Ik wordt als trainer ondersteund door middel van de video-ondersteuning, het Time of Flight systeem, het trainingsapparaat voor trampolinespringers en verschillende onderzoeken die door het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch worden uitgevoerd.

Wat zijn voor jouw de voordelen van de ondersteuning die het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch biedt?
Door de ondersteuning van het InnoSportLab ’s-Hertogenbosch kan ik sporters naar een hoger niveau brengen met meer hulpmiddelen dan dat ik normaal tot mijn beschikking zou hebben.

Welke sportinnovaties of -ondersteuning zouden nog meer kunnen bijdragen volgens jou?
Het net gestarte project testbatterij trampolinespringen waarin de fysieke vaardigheden van talenten worden gemonitord. Ook onderzoeken naar kracht metingen vanuit de trampoline, dus op welk deel van de trampoline de meeste kracht komt, met als doel te kijken waar je op de trampoline moet afzetten voor de optimale afzet zouden van toegevoegde waarden kunnen zijn.

Bron/LIKE: https://www.facebook.com/innosportlab.shertogenbosch

 

Flik-Flak Accommodatie

De Flik-Flak accommodatie is een uniek sportcomplex in de wereld. We hebben op het internet al vaak gezocht naar iets vergelijkbaars, maar nergens anders kwamen een vergelijkbaar concept tegen. Het lijkt er dus op dat we aan de Marathonloop in 's-Hertogenbosch 's werelds grootste en meest veelzijdige gymsport accommodatie hebben neergezet. Verdeeld over bijna 10.000 vierkante meter vloeroppervlakte vind je een groot aantal ruimtes en sportzalen, waarin zowel breedte- als topsport wordt beoefend op het gebied van dans, gymnastiek, trampoline springen, turnen en heel veel andere activiteiten die hier raakvlakken mee hebben.

Flik-Flak hal Toestelturnen - begane grond

Op de begane grond vind je de foyer, de KleinVolkzaal, de Springhal, de Theater-spelzaal, de Toestelturnhal, de Personeelskamer, de Vergaderzaal,  en diverse kleed- en kantoorruimten. De eerste verdieping biedt plaats aan twee Dansstudio's en diverse kleed- en gespreksruimtes.

Op de tweede verdieping zijn de Acrohal, de Topsporthal Turnen Heren Hal, de Topsorthal Turnen Dames en de Multi-functionele ruimte te vinden. Daarnaast zijn er kantoren gevestigd van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO), het Olympisch Netwerk Noord-Brabant en het InnoSportLab NL Gymnastische Sporten.

Op de derde verdieping is een grote fitnessruimte ingericht voor fitness en spinningprogramma's.

Naast deze ruimtes bevinden zich in de zijvleugel (verspreid over drie verdiepingen) het Kindersportfort, het Sport Medisch Centrum JBZ, de Sportacademie van het Koning Willem I College en een appartement met slaapgelegenheid voor twee keer tien personen.

Bij diverse zalen en ruimtes bestaat de mogelijkheid voor verhuur door grote en kleinere groepen en (sport-) gezelschappen. Stel je eens voor wat jij hier allemaal zou kunnen doen... En vraag ons gerust naar specifieke mogelijkheden.
 

Business partner — InnoSportLab ’s-Hertogenbosch

Kernactiviteiten

InnoSportLabs vervullen een aantal kernfuncties binnen het sportinnovatiesysteem.

— netwerkfunctie: Spin in het web van sporters, bedrijven en kennisinstellingen
— sportondersteuning: Prestaties testen en monitoren
— kennisfunctie: Kennisoverdracht en opleiding bieden
— valorisatiefunctie: Innovatie en valorisatie
— opleidingsfunctie: ondersteuning van sportonderwijs en sportopleidingen

 

Producten en dienstenkaart


Het InnoSportLab 's-Hertogenbosch heeft een uitbreidende meet- en testomgeving waar de volgende diensten (ook voor derden) o.a. mee geleverd kunnen worden:

— professionele testbatterijen voor diverse top- en breedtesporten.
— high-speed video opnemen van gymnastische trainingen, wedstrijden of oefeningen. De opnamen worden gedeeld via het eigen TV-kanaal.
— real-time analyse van gewrichtshoeken (met high-speed video) van gymnastische trainingen, wedstrijden of oefeningen.
— registratie van Time of Flight voor trampolinespringen (eventueel met gekoppelde high-speed video opnamen).
— lasernauwkeurige (2.000 Hz) registratie van aanloopsnelheid en verplaatsing voor sprong in combinatie met getriggerde video-registratie.
— registratie en analyse via een scala aan sprong-, sprint- en aanlooptesten met ons medisch gecertificeerde 15 meter lange OptoGait systeem.
— observatie en registratie van gymnastische trainingen en oefeningen met onder andere telemetrische hartslagregistratie, lactaatmetingen en subjectief ervaren zwaarte en spiervermoeidheid.
— 3D-krachtenregistratie Plank en Pegases afzet (krachtenplaten onder afzetplank en via een geinstrumenteerde Pegases)
— 1D-krachtenregistratie Still Rings via ingebouwde krachtsensoren in de bovenbalk van het ringenstel. De krachtenregistratie vindt tegelijkertijd plaats met getriggerde video-registratie.
— 3D-krachtenregistratie van de rekstok via sensoren in de rekstokkoppen (in het lab) en spankrachtregistratie op de kabels van de rekstokopstelling (lopend project).
— auditieve feedback en feedforward informatie voor voltigeren.
— innovatie/ontwerp van gymnastische producten, toestellen en apparaten.
— gebruikersonderzoek en praktijktesten naar gymnastische producten, toestellen en apparaten.

Naar volledige website