Laura Ruijsch volgt Marianne Vos op als Sportvrouw van het jaar

16 januari, 2016

Super trots zijn wij dat Laura Ruijsch is benoemd tot sportvrouw van het jaar in haar gemeente. Marianne Vos was een van de grote tegenstanders. Laura, die onlangs 7e werd op het EK in Parijs, heeft zich nu met haar teamgenootjes Pleunie en Fem gekwalificeerd voor het WK in China. Ze hebben er hard voor getraind en dit is een goede promotie voor de acrosport.

Welverdiend voor Laura! Gefeliciteerd

WIJK EN AALBURG - Acrogymnaste Laura Ruijsch uit Zaltbommel is vrijdagavond tijdens de 22e editie van de Powerhouse Sport Awards verkozen tot sportvrouw van het jaar. Ze volgt daarmee Marianne Vos op, die de prijs maar liefst vijftien keer won.

De uitverkiezing van Ruijsch kwam voor de feestelijke avond bijzonder goed uit, aangezien zij de enige sportster in de categorie sportvrouw senioren was die in sporthal d'Alburcht in Wijk en Aalburg aanwezig kon zijn. De 18-jarige Ruijsch werd afgelopen jaar in Ahoy Rotterdam samen met haar teamgenoten Pleunie van Mook en Fem van Os Nederlands kampioen.

De awarduitreiking was opgedeeld in zeven categorieën, waarin ieder vijf sporters of team genomineerd waren. Daaruit moesten de 28 juryleden een keuze maken. Acrogymnaste Laura Ruijsch uit Zaltbommel werd sportvrouw van het jaar en motorcrosser Nick Kouwenberg uit Drunen werd sportman van het jaar. Bij de junioren wonnen Bart Stevens uit Waalwijk, Laura van Engelen uit Vlijmen en het Werkendamse beachvolleybalduo Emi van Driel en Raisa Schoon.

In de categorie masters won Marjo Goelema-Koek, zwemster bij de Biesboschzwemmers uit Werkendam.

0 reacties op "Laura Ruijsch volgt Marianne Vos op als Sportvrouw van het jaar"

Plaats uw reactie
Naar volledige website